Naše maturantky natáčely s Českou televizí

Tři maturantky naší školy, konkrétně Adéla Bezděčná, Štěpánka Horká a Andrea Kolovecká, se na chvíli staly filmovými hvězdami. Zapojily se do projektu „Dáme to!“, který připravila Česká televize pro webový portál ČT edu. 

Projekt je zpracován pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Národního pedagogického institutu. Jeho cílem je pomoci maturantům s řešením ukázkových maturitních úloh z matematiky a českého jazyka.  

Studentky poštou dostaly obálky se zadáním úloh z matematiky a českého jazyka a měly za úkol úlohy nejen vyřešit, ale zároveň se natočit při zpracování těchto úloh na videa. Nakonec se mohly zeptat na téměř cokoliv, co je k didaktickým testům zajímá. 

Děvčata se zhostila projektu velmi dobře. Díky velké odvaze, zvědavosti a odhodlání zvládly studentky nejen vyřešit úlohy z matematiky a českého jazyka, ale zároveň získaly nové zkušenosti. Určitě obohatily nejen sebe, ale i všechny další vrstevníky, kteří letos maturují. 

A jak ony hodnotí účast v tomto projektu: 

„Díky projektu Dáme to s ČT jsem si vyzkoušela, jaké je to podílet se na velkém projektu, který vlastně uvidí veliký okruh lidí. Jsem ráda, že jsem pomohla dalším maturantům pomocí tohoto projektu.“  Adéla Bezděčná

„Účast v projektu „Dáme to“ mi přinesla novou zkušenost a zážitek. V matematice je důležité stále počítat. Zkusila jsem si vyřešit příklad, který i když jsem vypočítala neúspěšně, mi dal nové vědomosti k maturitní zkoušce. Také jsme měli možnost podpořit ostatní studenty a pomoc jim s různými druhy příkladů, které jsou pro ně nejasné.“  Andrea Kolovecká

Přejeme všem letošním maturantům hodně úspěchů při didaktických testech a šťastnou volbu při ústních maturitních zkouškách.

Děvčatům děkujeme za velmi důstojnou prezentaci naší školy.