Seznamování u Sázavy

Adaptační kurz letošních 1.ročníků naší školy probíhal v krásném prostředí údolí řeky Sázavy. Po dopolední cestě několika vlaky, jsme se ještě nečekaně prošli luhy a háji posázavské krajiny. Všech 42 účastníků dorazilo bez úhony do cíle. 

Areál Garnataurus nás přivítal zmrzlinou, což studenti v daný moment velmi ocenili. Následovalo rozmístění do chatek a poté už začal společný program. Ten zajišťovala akreditovaná společnost Wenku, s.r.o.

Aktivity, určené k vzájemnému seznámení byly profesionálně připravené a zvládnuté. Nejvíce studenty nadchlo stavění voru a přeprava třídního učitele na druhý břeh Sázavy. Nutno podotknout, učitel i jeho doprovod přežili vše ve zdraví. Pravda, sice zmáčení, ale nadšení. Koupání v řece Sázavě bylo pro mnohé studenty mimořádným zážitkem, neboť koupání v řece nepatří v dnešní době k obvyklým letním radovánkám. 

Nejoblíbenějším časem celého adaptačního kurzu byl ten po večerce. Na chatkách zároveň v rámci celého pobytu probíhal boj o jedinou dostupnou zásuvku. A to nám věřte, že při osmi mobilech je docela zážitek! 

Pro učitele bylo největším překvapením, že posezení u ohně dnes již „netáhne“ a u táboráku oblíbené opékání špekáčků v dnešní době vystřídala elektronika. Vše vystihují hlášky: „Neznám text.“ „Tak si to vygoogli!“ „Nemám data!“ „Kdo máte powerbanku.“ Zkrátka klasický táborák už je „off“. 

Studenti se vrátili nadšení. A již dnes plánují a těší se na další společný výlet.